Wednesday, August 02, 2006

Lögn och förbannad dikt


Jag tycker inte om maskiner som utger sig för att klara av en uppgift för att sedan fallera totalt. Tror ni att min tvätt blir torr när jag ställer in 40 minuter? Skulle inte tro det! Sen hjälper det ju inte upp mitt humör att de av stavat åt pipan också.

2 comments:

Emma said...

Tipset är att ställa in ett längre program på tvättmaskinen med bättre centrifugering än det vanliga programmet. Då blir kläderna torra om du ställer in torktumlaren på 40 min, inte så att den ska stänga av sig själv utan vanliga 40 min.

Sen är din stavning ganska kass också :). Men det kan vi skylla på T9.

Karl-Anders Johansson said...

Det var inte STAVNINGEN jag klagade på... :)

Hmm. Men ja, "fallera" stavas det ju och inte "falera". Ändrat nu. Sen kan man ju också observera att "fallera" kan uttalas på olika sätt beroende på sammanhang. "Vi går över daggstänkta berg, fallera" vs "Diskussionerna riskerade att fallera". :)

Min blog publiceras troligtvis inte i tryckt form, och än mindre troligt på torktumlare. Jag är inte lika rigorös i min stavningskontroll som jag borde vara eftersom jag vet att det är så lätt att ändra i efterhand.

Jag tackar för torktumlingstipset! Ska jag översätta det till min 1800-talstumlare så gissar jag att detta bäst implementeras genom program "C". Detta ska testas vid lämpligt tillfälle.